به گزارش خبرنگار مهر، سید محمد هادی ایازی در مراسم اختتامیه جشنواره بام شهر که عصر روز گذشته 21 اردیبهشت با حضور رییس و اعضای شورای شهر همچنین قائم مقام معاون اموراجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران برگزار شد، ضمن بیان این مطلب افزود: تشکیل شورایاری محلهها، اجرای طرح مدیریت محله و شکل گیری ساختار سرای محله سبب شناسایی ظرفیتهای به القوه مشارکت شهروندان شده و براین اساس اتفاقات متعدد فرهنگی و اجتماعی در بستر محلهها در حال رشد است.
وی گفت: برگزاری 7 عنوان جشنواره شهری در بیش 50 رشته فرهنگی، هنری، مذهبی، علمی و آیینی شاید مهمترین اتفاقی باشد که در عرصه فرهنگ و اجتماع طی سال های اخیر در کلانشهر تهران رخ داده است ولی در ورای خود زمینه ساز مشارکتهای مردمی و همسو کردن علایق شهروندان با اهداف مدیریت شهری است.
ایازی ادامه داد: به واسطه برگزاری فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی همچنین افزایش نقش پذیری شهروندان در اداره امور شهر، گسترش زمینههای مشارکت اجتماعی یکی از مطالبات مردم به شمار میرود.
معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران تصریح کرد: جشنواره بام شهر ( بهترین ایدههای محلی) و مشکات ( مهارتهای شهروندی کانونهای آموزشی تهران) با موضوع تخصصی آموزش های شهروندی و معطوف به فرهنگ سازی در حوزه روابط متقابل شهر و شهروندان برگزار شده اند.
وی گفت: ارسال 177 هزار اثر به جشنواره مشکات به عنوان اولین تجربه مدیریت شهری در حوزه آموزشهای شهروندی و رشد 7 برابری تعداد آثار ارسالی به دومین جشنواره بام شهر نشان از آن دارد که مسیر را درست انتخاب کردیم و به راهی رفته ایم که باید می رفتیم. در حوزه آموزشهای شهروندی و جلب مشارکت شهروندان در این حوزه نیازمند تحول جدی و برنامه ریزی های دقیق منطبق با فرهنگ حاکم کلانشهر چند فرهنگی تهران هستیم.
ایازی ادامه داد: امیدواریم شورای شهر چهارم با اهتمام ویژه ای که نسبت به مسایل اجتماعی و فرهنگی در شهر دارند زمینه تداوم این مسیر را فراهم سازند.
بام شهر، افزایش تعلق شهروند به شهر را هدف گرفته است
ابوالفضل رفیع مدیرکل آموزشهای شهروندی شهرداری تهران که دومین جشنواره بام شهر و اولین دوره جشنواره مشکات به همت مجموعه تحت نظارت وی در سال گذشته اجرا شدند، دراین مراسم گفت: در پایان دومین دوره اجرای جشنواره بام، می توان افزایش حس تعلق شهروندان به محل سکونتشان را مهمترین دستاورد آن ارزیابی کنیم.
وی عنوان کرد: توسعه موازی زیرساختها و رفع کمبودهای شهری، موجب احیا هویت از دست رفته محلههای شهر تهران شد و گام بعدی برای قرار گرفتن در مسیر پیشرفت، ایجاد انگیزه در بین شهروندان محله برای شناسایی و رفع مشکلات محل سکونتشان بود.
رفیع ادامه داد: تلاش سودمند برای برای مرتفع کردن مشکلات در سطح محله، افزایش رضایتمندی شهروندان و در نهایت حس تعلق آنها به محله سکونت شان را تقویت می کند.
مدیرکل آموزشهای شهروندی شهرداری تهران گفت: شهروند فارغ از اینکه محله سکونت وی، چه موقعیت جغرافیایی در شهر دارد برای بهبود کیفیت سطح زندگی خود و دیگر هم محلهای ها تلاش می کند. جشنواره بام شهر سعی دارد از تمام ظرفیتهای مردمی در سطح محله برای توسعه فرهنگی و اجتماعی بهره مند بگیرد.
وی عنوان کرد: جشنواره بام شهر توانست همانند اجرای طرح پژوهشگران محله، نخبگان و مفاخر محلی را در اجرای برنامههای فرهنگی سهیم کند و مشارکت معنادار، واقعی و اثر بخش شهروندی را محقق سازد.
در دومین دوره جشنواره بام شهر از نفرات برگزیده 7 محور محله پاک، ایمن، روان، آباد، پویا، سالم و زیبا با حضور اعضای شورا و مدیران فرهنگی شهر تقدیر به عمل آمد.
نظر شما